Az Air Canada 16 ezer alkalmazottját veszi vissza

Air Canada Boeing 777
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
A CBC értesülései szerint a kanadai kormány kibővítette a pénzügyi támogatási programját, így az Air Canadának is segítenek kifizetni a dolgozók bérét. Emiatt a légitársaság vissza veszi a korábban elbocsátott 16 500 munkavállalóját.
Vágólapra másolva!

Az Air Canada bejelentette, hogy ismét alkalmazzák azt a több mint 16 ezer dolgozót, akit korábban a járvány miatt kialakult pénzügyi nehézségek miatt bocsátottak el.

illusztráció Forrás: Flickr/Arnaud Gaulupeau

A mostani döntés azért lehetséges, mert Ottawa kibővítette a támogatást más szektorok és cégek számára is, ebbe pedig már a légitársaság is beletartozik. Ennek értelmében a kanadai kormány segít majd kifizetni a most vissza vett dolgozók bérének egy részét.

A bérkiegészítő program legalább június 6-ig fog tartani, azonban ha a helyzet nem változik vagy romlik, akkor dönthetnek a meghosszabbítása mellett.

A kanadai légiközlekedést rendkívül nehéz helyzetbe hozta a koronavírus, mivel szinte senki sem utazik, a nemzetközi légi közlekedés pedig gyakorlatilag leállt. Az Air Canada szerint a gépeik foglaltsága 90 százalékkal esett vissza a járvány előtti időszak számaihoz képest.