Új luxushotel épül a Balatonnál

A Balaton Siófoknál - illusztráció
Vágólapra másolva!
A szántódi BalaLand ötcsillagos hotelt a Grabarics Építőipari Kft. építheti meg 8,5 milliárd forintért. Az idegenforgalmi beruházást az állam 2,9 milliárd forinttal támogatja – adta hírül a napi.hu.
Vágólapra másolva!

Az ajánlatkérő Szántód BalaLand Family Ingatlanfejlesztő Kft nemrég adta közzé a nyílt tender eredményét az Európai Unió közbeszerzési közlönyében.

Illusztráció Forrás: József Kelemen/pixabay.com

A több mint 15 ezer négyzetméteres szálloda pincéjében kap helyet a mélygarázs, a kiszolgáló helyiségek valamint a gépészet. A földszinten lobby, étterem, bár és aula kerül kialakításra, míg további három emeleten a szállodai szobák következnek.

A fitnesz és wellnes részleg a hotel negyedik emeletén helyezkedik el.

Az ötcsillagos hotel építésére 2,9 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott a 2017-ben alapított Szántód BalaLand Family (a Dreamland Holding tagja) Ingatlanfejlesztő Kft. a Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség által indított, összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési programjának keretében.

Illusztráció Forrás: Shutterstock / Készítette: kardosildistock

Az 5,4 hektáros, Balaton-parti területen 2017 augusztusában kezdte meg a 20-as években épült volt Horthy-villa, majd Panoráma Üdülő épületének és egyéb kiszolgáló létesítmények bontási munkálatait a Grabarics Kft.

A nyertessel március 30-án kötött szerződést az ajánlatkérő.