Panaszkodnak Kuvaitban az ötcsillagos szállodai karanténokra

legrosszabb repterek
KUWAIT CITY, KUWAIT - MARCH 19, 2017: Interior of Kuwait International Airport
Vágólapra másolva!
Az ellátás minőségére és a szolgáltatások színvonalára panaszkodnak azok a hazatérő kuvaitiak, akiket az érvényes járványügyi előírások miatt, 14 napra karanténba helyeznek a hatóságok. A karanténokat ötcsillagos szállodai szobákból alakították ki, de úgy tűnik, átmeneti lakóiknak semmi nem elég jó.
Vágólapra másolva!

A közösségi médiafelületeken panaszkodnak a 14 napra luxuskaranténokba helyezett, külföldről hazatérő állampolgárok az ellátás minőségére. Kifogásaik között a túl zsíros vagy ízetlen hús, az öntet nélküli saláta, és a kiömlött kávé foltjait állítólag túl lassan feltakarító személyzet egyaránt szerepel. Egy arcát nem vállaló karanténlakó nő még egy videót is feltöltött, melyben egyenesen a pénzügyminisztert szólította meg kifogásaival. Elsorolta, hogy a külföldről érkezők érzelmileg kimerültek, egészségi állapotukon ront a nem megfelelő élelmezés, a szállodai kínálat pedig meglehetősen gyatra minőségű.

A luxuskaranténokba zártak panaszai meglehetősen nagy felzúdulást váltottak ki a közösségi médiában.

Sokan azt üzenték a sérelmeiket sorolóknak, hogy inkább hálásaknak kellene lenniük a körülmények miatt. Volt olyan felhasználó, aki azt fűzte hozzá, hogy ő és édesanyja egy hetet töltött kórházban, ami idő alatt csak kenyeret és sajtot kaptak enni, mégsem panaszkodnak. Másvalaki pedig egy képet töltött fel egy fejlődő országból, melyen emberek hosszú sorokban állnak kannáikkal hogy ivóvízhez jussanak, és nem az a legfőbb kérdés számukra, milyen márkájú ásványvizet vegyenek ki a hűtőből.

Kuvait város nemzetközi repülőtere Forrás: Shutterstock

Kuvait, a kis területű állam az Öböl-menti olajországok sorában, a módosabbak közé tartozik, az olajvagyon felhasználásával felépített 600 milliárd dolláros állami alapjával és az állampolgárok számára elérhetővé tett magas jövedelemmel. Igaz, ez utóbbiak száma csak mintegy 1,5 millió, a népesség nagyjából 30 százaléka. Ezek tagjainak nagy része viszont magas életszínvonalon él, egy részük nem is odahaza, hanem Európában.

Állítólag minden 10 kuvaitiből 1 dollármilliomos, írja az Asia Times.

A koronavírus miatt Kuvait egyébként meglehetősen szigorú intézkedéseket hozott a járványügyi szabályok ellen vétőkre.

Több mint 100 emberre szabtak már ki büntetést, mert megszegték a hatósági karantént. A büntetések a komoly pénzbírságtól akár a tényleges börtönbüntetésig is terjedhetnek.

Kuvaitban április 9-én 855 fertőzöttet és 1 halálesetet tartottak nyilván a Covid-19 járvánnyal összefüggésben.