A Fitch Ratings bóvli minősítést adott az amerikai Delta légitársaságnak azzal az indokkal, hogy az egész iparág rendkívüli nehézségekkel kűzd, a Delta pedig emellett komoly adóságokkal is küzd.

A Fitch figyelmeztetett arra is, hogy a Delta esetében a közeljövőben újabb leminősítés következhet, hiszen az egész iparág hatalmas bajba kerül a járvány miatt. A hitelminősítő viszont kiemeli, hogy a Delta pénzügyileg flexibilisebb, mint néhány rivális. A Fitch hasonlóan nyilatkozott a Southwest Airlines-ról is.

A helyzet azonban továbbra is rendkívül súlyos a légiközlekedésben, hiszen a nemzetközi járatok jelentős részét törölték, de a belföldi utazásnál is komoly visszaesés volt megfigyelhető az elmúlt hetekben és hónapokban.

illusztrációForrás: AFP/Getty Images/David Mcnew

A Delta emiatt nemrég 35 ezer dolgozóját küldte fizetés nélküli szabadságra és arra bíztatnak mindenkit, hogy maguktól is válasszák ezt a megoldást. Ed Bastian, a Delta vezérigazgatója szerint azok segítenek a legtöbbet a koronavírus miatt bajbajutott légitársaságon, akik önkéntesen választják a fizetés nélküli szabadságot.