Egyelőre kivárnak a szereplők az ingatlanpiacon

EMBERI LAKHELY lakópark város sorház
Kecskemét, 2012. március 23. A VER-BAU Kft.által a várostól vásárolt telken épített 50 lakásos WohnPark, melyet a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. bérel a Daimler anyaországi munkavállalói részére a WohnPark Alsószéktó Kft-től. A felvétel 2012. március 23-án készült. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány alatti időszakban érezhetően lecsökkentek a tranzakciók az ingatlanpiacon, és egyelőre nem is várható ebben változás. Az érdeklődés azonban nem szűnt meg, így főleg vidéken vannak még adásvételek, melyet egyébként számos, a helyzethez alkalmazkodott, távolról is elérhető segítséggel támogatnak az ingatlanközvetítők.
Vágólapra másolva!

Az OTP Ingatlanpont szerint jelenleg kivárnak az eladók és a vevők egyaránt, de egyelőre nem lehet megmondani, hogy ez a hatás mennyi ideig marad tartós. Az ügyfelek viszont addig is érezhetően kihasználják, hogy nem csak személyesen léphetnek kapcsolatba a céggel, hanem az interneten keresztül is,

A KAPCSOLATIPONT nevű online ügyfélfiókjukban pedig csaknem úgy böngészhetnek az érdeklődők az ajánlatok között, mintha személyesen tennék.

Az Otthon Centrumnál úgy látják, hogy elsősorban a fővárosban érezteti a hatását leginkább a járvány. Vidéken még nem érzékelt csökkenést a cég, bár elismeri, hogy a járvány terjedése elleni központi intézkedések hatására a személyes kapcsolattartás országszerte háttérbe szorul. A kivárást, mint a vevők és az eladók reagálását a vírushelyzetre, az Otthon Centrumnál is megerősítették.

A cégnél az értékesítők általi ingatlan-előszűréssel, illetve olyan online megoldásokkal segítik a jelenlegi helyzetben az eladók és a vevők egymásra találását, mint

a 3D ingatlanséta, vagy az ingatlanról készült (drón) videó.

Emellett az érdeklődők online tehetnek ajánlatot a kiszemelt ingatlanra, online előkészíthetik az adásvételi szerződésüket és online kaphatnak tanácsadást a hitelfelvételi lehetőségekkel kapcsolatban is.

Az ingatlanpiaci szereplők kivárnak a tranzakciókkal a vírusjárvány idején, azonban az ingatlanközvetítők számos technikai újítással segítik az értékesítést a távolból is Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A Duna House szintén az internet felé terelte az üzleti tevékenységét, amelyhez technológiai újításokat is csatoltak.

Ők online megbízáskötéssel, azonnali online ügyvédi segítséggel és sok esetben gyorsabb hivatali ügyintézéssel segítik az ügyfeleiket.

Náluk is elérhető a 3D-s ingatlanbejárás, amit a járványveszély idején egyre inkább használnak is az érdeklődők. Emellett háromszereplős videókonferenciát is tartanak az értékesítők az eladó és a vevő között, ha erre igény felmerül.

Az ingatlanfejlesztő Metrodom arról számolt be, hogy online videóhívást is lebonyolít az érdeklődőkkel, továbbá a szerződéskötéskor alkalmazza a távazonosítás gyakorlatát, a Biggeorge Property értékesítési iroda pedig virtuális prezentációval áll ügyfelei rendelkezésére.

Forrás: Portfólió.hu