Folyékony fertőtlenítőszerek gyártásába kezdenek Győrben

Graboplast
Vágólapra másolva!
A járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel gyorsan reagált a piaci igényekre a Graboplast, így folyékony fertőtlenítőszer gyártása kezdődik a napokban Győrben. A vállalat célja nagy volumenben különböző kisebb kiszerelésű fertőtlenítő termékek gyártása a kereskedelem számára. A saját kutatás-fejlesztés eredményeként kifejlesztett, hamarosan piacra kerülő kéz- és tárgyfertőtlenítőből napi 50-80 ezer különböző kiszerelésben forgalomba kerülő termék gyártását tervezi a győri vállalat. Emellett önfertőtlenítő fal- és padlóburkolatok, valamint járványkórházakban használható matraclepedők is készülnek az üzemben.
Vágólapra másolva!

– közölte Jancsó Péter, a Graboplast elnök-vezérigazgatója. A fertőtlenítőszert gél formátumban tervezik gyártani, amely további kiegészítő termékük lehet a járvány elleni védekezésnél használható speciális termékeik mellett.

A vállalat néhány napja jelentette be, hogy saját kutatás-fejlesztése eredményeként piacra dobja önfertőtlenítő falburkolatát, amely a speciális felületkezelésnek köszönhetően vegyszer nélkül is képes lebontani a mikroorganizmusokat, így a vírusokat és baktériumokat. A speciális falburkolat mellett, a kialakításra kerülő járványkórházakban használható vízhatlan tulajdonságú matraclepedők gyártását is megkezdi a győri vállalat. Az önfertőtlenítő padló- és falburkolatról, a vízhatlan tulajdonságú matraclepedők gyártásáról már tájékoztatták a koronavírus-járvány elleni küzdelemben a magyar kormány által felállított operatív törzset is.

A Graboplast győri gyára Forrás: Origo

A piacra kerülő egyedülálló önfertőtlenítő tulajdonságú padló- és faltermékeik előnye, hogy olyan nagy felületeket lehet általa biztonságosabbá tenni, amelyek közösségi terekben, így kórházakban is gyakran több emberrel kerülnek érintkezésbe.

– tette hozzá Jancsó Péter.