Néhány európai országban fokozatosan újraindul az autógyártás

volkswagen VW autógyártás Kína
This picture taken on July 6, 2014 shows Chinese auto workers on the assembly line at the FAW-Volkswagen plant in Chengdu, southwest China's Sichuan province, during the visit of German Chancellor Angela Merkel. The plant, the second one in China, produced its first car in October 2011 and is now operating in full capacity with an expected production of 600,000 vehicles in 2014.. AFP PHOTO/GOH CHAI HIN
Vágólapra másolva!
Néhány európai országban, a járványügyi előírások teljes betartása mellett, fokozatosan újraindult, vagy a napokban indul újra az autógyártás.
Vágólapra másolva!

A Hyundai kedden azt közölte, hogy ismét gyártani kezdett csehországi autógyárában. Közel három heti kényszerszünet után az Északkelet-Csehországban található gyárban a szokásos három helyett

egyelőre csak két műszakban dolgoznak.

Illusztráció Forrás: AFP/Goh Chai Hin

A Hyundai 2006 óta van jelen Csehországban,

ottani gyára tavaly mintegy 300 ezer járművet készített.

Ugyancsak kedden a Toyota japán járműgyártó közleményben tudatta, hogy a koronavírus miatt bezárt franciaországi és lengyelországi gyáriban a termelést április 22-én újraindítja.

A cég jelezte, hogy európai, észak-amerikai, latin-amerikai és ázsiai gyárainak döntő része jelenleg nem termel.

Illusztráció Forrás: AFP/Donato Fasano

A Volkswagenhez tartozó

Skoda kedden ismét elhalasztotta csehországi gyártásának újraindítását.

A cég eredetileg azzal számolt, hogy a termelése április 6-án indul újra. Ezt az időpontot azonban először április 14-re, majd 20-ra tolta el, most pedig azt közölte, hogy a termelés várhatóan csak április 27-én indul be.