Kilőtt a koronavírusteszteket szállító cég részvénye

Peking, 2020. március 5. A tüdőgyulladást okozó új koronavírus elleni védekezésül maszkot viselő nő megy át a Pekingi Fővárosi Nemzetközi Repülőtér egyik biztonsági kapuján 2020. március 4-én. MTI/EPA/Roman Pilipej
Vágólapra másolva!
Az amerikai SCWorx egészségügyi logisztikai társaság részvényei közel ötszörösére növekedtek, miután több milliós megrendelést kapott a Covid-19 járvány tesztek kiszállítására – írja a Business Insider.
Vágólapra másolva!

Rethink My Healthcare egészségügyi hálózat 48 millió gyorsteszt leszállítását rendelte meg a SCWorx-tól, amit 24 héten keresztül juttatnak el a megrendelőnek.

A vállalat hetente 35 millió dollárt fizet a tesztekért.

Illusztráció Forrás: MTI/EPA/Roman Pilipej

A bejelentést követően a teszteket szállító vállalat részvényeinek értéke mintegy ötszörösére 12,02 dollárra nőtt – az azt megelőző utolsó kereskedési napon, még 2,25 dollárért jegyezték a cég részvényét.

Idén a vállalat részvényei már 20 százalékot növekedtek.

Illusztráció Forrás: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

Az SCWorx várhatóan két héten belül továbbítja az első kétmillió gyorstesztet. A vállalat elmondta, a teszt képes kimutatni a vírus antitestek jelenlétét az emberi vérben és plazmában, és ehhez elegendő az ujjból vett vércsepp is.