Újraindult a termelés a győri Audi-gyárban

Audi Hungária Motor Kft., Győr, robotok, humánerőforrás, automatizálás
Emberi és gépi munkaerő az Audi Hungári győri gyárában. Origo riport, 2016.
Vágólapra másolva!
Újraindult a termelés a győri Audi-gyárban. A munkatársaiknak másfél méteres távolságot kell tartani és egy kötelező oktatáson is részt kell venni.
Vágólapra másolva!

Az Audi Hungaria győri gyárában keddtől újraindítja a termelést. Az Audi a Volkswagen Konszernnel egyeztetve átfogó intézkedési csomagot dolgozott ki a járvány gyáron belüli terjedésének elkerülésére, igazodva a magyar egészségügyi hatóságok előírásaihoz is - írja a Kisalföld.

A lap szerint az óvintézkedések egyik sarkalatos pontja a távolságtartás: azokon a munkahelyeken, ahol a munkavégzést fenn kell tartani, a

1,5 méteres biztonsági távolságot be kell tartani.

Mint írják, valamennyi munkatárs kötelező oktatáson fog részt venni, ahol a kibővített óvintézkedésekről kapnak átfogó tájékoztatást, emellett egy információs brossúrát is kapnak.

A vállalat megduplázta a dolgozók számára fenntartott szerződéses járatai számát, és folyamatos a buszok fertőtlenítése is.

A cél, hogy vírusbiztossá tegyék a gyárat

– Célunk, hogy Covid-readyvé, azaz vírusbiztossá tegyük az Audi Hungariát. Valamennyi területünk az üzemorvosok és a munkabiztonság irányításával azon dolgozik, hogy minél előbb elérjük ezt a célt – mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

Emberi és gépi munkaerő az Audi Hungaria győri gyárában, 2016-ban Fotó: Marton Szilvia - Origo

A Volkswagen konszern március 17-én jelentette be, hogy a járvány miatt legtöbb telephelyén felfüggeszti a termelést. A döntés érintette az ingostadti, a neckarsulmi, a brüsszeli, a mexikói és a győri telephelyet is.