Az Airbnb egymilliárd dolláros mentőövet kapott

Apartment key with Airbnb keychain private accommodation nights apartments rental apartment lodging TOURISM COMPANY SQUARE FORMAT
A keychain with the logo of the online platform and community marketplace for private accommodations, Airbnb, hangs on a key in the door of a vacation apartment in Berlin, Germany, 18 April 2016. Photo: JENS KALAENE/dpa
Vágólapra másolva!
Az Airbnb az egyik legjobban érintett vállalat a koronavírus járványban, hiszen gyakorlatilag megszűnt a turizmus, és ezáltal a rövidtávú lakáskiadás is. A vállalat nemrég bejelentette, hogy sikerült egymilliárdos kölcsönt kapniuk, így a működés egy időre biztosított.
Vágólapra másolva!

A Reuters értesülései szerint a kölcsönt a Silver Lake, az Apollo Global Management, a Sixth Street Partners, az Oaktree Capital Management és az Owl Rock adják. Több forrás is megerősítette, hogy a Silver Lake adja az egymilliárd dollár jelentős részét.

Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jens Kalaene

A megállapodás szerint amennyiben az Airbnb csődbe megy, ezeket a befektetőket kell először kifizetniük.

A mostani hitelt az Airbnb 12 százalékos kamattal kapta meg, tanácsadóként pedig a Morgan Stanleyt és Goldman Sachs-et vonták be az üzletbe.

Az Airbnb-t idén vitték volna tőzsdére, a cég piaci értéke jelenleg 26 milliárd dollár, azonban a mostani helyzetben egyenlőre bizonytalan, hogy meglépik-e a tőzsdei bevezetést, mert jelenleg a teljes iparág komoly veszélybe került a járvány miatt.