Ingyen hitelt vehetnek igénybe a gazdák

Oroszország, mezőgazdaság
5896223 28.05.2019 An aerial view shows a tractor sowing fodder seeds in a cornfield at the settlement of Poymennoye, in Novosibirsk region, Russia. Alexandr Kryazhev / Sputnik
Vágólapra másolva!
Ingyen hitelhez juthatnak a gazdák az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitelével – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár hangsúlyozta, a legfontosabb a járványhelyzetben, hogy biztosítsák a gazdák likviditását, aminek az egyik leghatékonyabb eszköze az Agrár Széchenyi Kártya hitellehetősége.

Illusztráció Forrás: AFP/Sputnik/Alexandr Kryazhev

Az elmúlt években is 200 milliárd forint értékben helyeztek ki ilyen hiteleket a bankokon keresztül.

Hozzátette, az év végéig megkötött új hitelszerződéseknél a felvehető hitel maximumát a jelenlegi 100 millió forintról 200 millió forintra növelték, és teljesen – a tárca költségvetéséből – kamat-, illetve költségmentessé tették a konstrukciót.

Kitért arra is, fontos az anyagi támogatás, de

a legfontosabb, hogy az értékesítési lehetőségeket biztosítsák.

Ezért figyelemre méltó a Nébih online piactere, ahol a termelők és a fogyasztók találkozhatnak.

Illusztráció Forrás: AFP/Sputnik/Alexandr Kryazhev

Hozzátette, arra biztatnak minden termelőt és fogyasztót, hogy keressék ezeket az online lehetőségeket, hiszen biztonságos felületet nyújtanak a kereskedésre.