Meglepő növekedést hozott a járvány a csomagforgalomban

csomag EGYÉB TÁRGY küldemény TÁRGY
Budapest, 2018. július 4. Küldeményeket pakolnak a Magyar Posta Nemzetközi Postakicserélő Központjában, a Liszt Ferenc-repülőtéren, 2018. július 4-én. Száz éve, 1918. július 4-én szállt fel Magyarországon az első postát szállító repülőgép. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Meglepő növekedést okozott a koronavírus-járvány a csomagforgalomban, de nincs fennakadás - olvasható a szerdai Magyar Nemzetben.
Vágólapra másolva!

A Magyar Posta arról is tájékoztatta a lapot, hogy a járvány nélkül tervezetthez képest április első hetében

több mint 25 százalékkal több csomagot kézbesített,

és még a húsvét előtti négy munkanapos héten is 20 százalék feletti volt az eltérés.

Küldeményeket pakolnak a Magyar Posta Nemzetközi Postakicserélő Központjában, a Liszt Ferenc-repülőtéren Forrás: MTI/Kovács Tamás

Március vége óta ismét érkeznek - mégpedig egyre jelentősebb mennyiségben - a korábban, még március elején megrendelt küldemények a Távol-Keletről is.

Jól mennek a maszkok és a kenyérsütők

Az érintésmentes kézbesítés is "flottul" megy, ezt az ügyfelek is támogatják, és nem is hiányolják az aláírást. Emellett egyre kevesebb webáruház ajánlja fel a fixponti átvételt, illetve támogatják, kifejezetten kérik az online fizetést.

Mostanában leginkább szájmaszkokat, fertőtlenítőszereket, higiéniai és kozmetikai cikkeket rendelnek a Magyar Posta partnereitől.

A home office-hoz és a digitális oktatáshoz kapcsolódóan pedig

az elektronikai cikkek is nagyobb számban jelentek meg a csomagok között,

és az olyan háztartási kisgépek is mint a kenyérsütő vagy a szendvicskészítő. Emellett azért sok a szokásos tavaszi rendelés is a postánál: a kerti szerszámok, a felújításhoz szükséges anyagok, a csúszdák.

Több viszont a feladott bicikli, és fellendült a sportszerek és az állateledelek e-forgalma is, de a ruházati e-kereskedők tavaszi akciói is pörgetik a piacot.