A briteknél van, ahol lovaskocsikkal viszik házhoz a sört a karantén miatt

sör,csap,vác
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Yorkshire legrégebbi sörfőzdéje érdekes megoldást talált arra, hogy a koronavírus-járvány ellenére is életben tartsa üzletét és új értelmet adjon a házhozszállításnak.
Vágólapra másolva!

A yorkshire-i Samuel Smith sörfőzdének saját lovardája is van, így a házhozszállítást nem gépjárművel,

hanem lovakkal oldják meg, sok örömöt szerezve ezzel a megrendelőknek és nem utolsósorban az állatoknak is kifejezetten jót tesz a mozgás.

Simon Crook, a lovarda vezetője szerint nem csak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is felvidítja a lovaskocsik látványa, hiszen viszonylag szokatlannak számít, hogy lóval hozzák meg a sört a megrendelőknek.

A kép csak illusztráció Forrás: Pixabay.com

Cook elmondta, hogy a szolgáltatást kezdetekben azért indították, hogy az állatok egészségét megőrizzék, hiszen a lovakat naponta meg kell járatni. Hozzátette, hogy ezek nem versenylovak, hanem igáslovak, amelyek nem szeretik, ha sokáig egy helyben kell lenniük mozgás nélkül.

A vásárlók egy online felületen rendelhetik meg a söröket, amelyeket 12 darabos kiszerelésben árulnak,

viszont arra kérnek mindenkit, hogy bármennyire is aranyosak az állatok, a szekérhez ne menjenek két méternél közelebb és várják meg, amíg az alkalmazottak lerakodják az árut, és csak akkor vigyék be a házba, ha ők már távoztak.