A múlt héten ismét nem adtak fel telitalálatos szelvényt, így az Eurojackpot várható főnyereménye továbbra is bruttó 90 millió euró, azaz 32,3 milliárd forint.

2020-ban eddig egy alkalommal - a 9. játékhéten - adtak fel 5+2 találatos szelvényt az Eurojackpoton. Ennek apropóján felvetődhet a kérdés, hogy az idei év kezdeti sikertelensége mennyire számít ritkaságnak a játék 2014. októberi magyarországi bevezetése óta. 

Az adatokat vizsgálva kiderült, hogy 2016-ban és 2019-ben kettő, 2017-ben és 2018-ban három esetben örülhettek telitalálatnak az adott év első 15 játékhetének valamelyikén, és utoljára 2015-ben fordult elő az, hogy egy telitalálatost adtak fel ugyanezen időszak alatt.

IllusztrációForrás: MTI/Máthé Zoltán

Ahogy a Szerencsejáték Zrt. legtöbb játéka, úgy az Eurojackpot is elérhető a Szerencsejáték Zrt. digitális játékmódjaiban, amelyek használatával a jelenlegi járványügyi helyzetben gyorsan, könnyen fogadhatnak a játékosok. 

A virtuális „szelvény" megvásárlására interneten a nemzeti lottótársaság honlapján (www.szerencsejatek.hu) van lehetőség, de akár SMS-ben, illetve az Okoslottó nevű mobilalkalmazással is egyszerűen, gyorsan, bárhol és bármikor megjátszhatók a kedvenc számok. 

További fontos információ, hogy a hazai játékosok körében egyre népszerűbbé válnak az sms-alapú, illetve online lottófogadási formák: az elmúlt négy hét alatt rekordszinten, átlagosan 30%-kal növekedett az arányuk a nemzeti lottótársaság bevételeiben az év korábbi heteinek átlagához képest.