Napokra teljesen leáll az Amazon Franciaországban

computers Horizontal
Az Amazon eredetileg Cadabra néven indult, azonban ez túlságosan hasonlított egy másik névre, a Cadaverre. Azután a Jeff Bezos a Relentless nevet választotta. Érdekesség, hogy a relentless.com a mai napig az Amazonra irányít át. A név természetesen az Amazonas angol megfelelője, ami a világ legbővizűbb folyója.
Vágólapra másolva!
Az Amazon átmenetileg leáll Franciaországban, miután egy bírósági arra kötelezte az e-kereskedelmi óriást, hogy szüntessék be minden olyan termék kiszállítását, amely nem élelmiszer, gyógyszer vagy higiéniai készítmény. A döntés azután született, hogy kiderült, az Amazon nem tartja be raktáraiba a járvány miatti egészségügyi szabályokat.
Vágólapra másolva!

A francia bíróság szerint az Amazon raktáraiban nem áll rendelkezésre elég kézfertőtlenítő és maszk és több jel is arra utal, hogy

az e-kereskedelmi vállalat nem tesz eleget kötelezettségeinek a koronavírus járvány megfékezésénél, így a munkavégzés nem biztonságos.

Emiatt a vállalatnak minden olyan termék kézbesítését le kell állítania, amely nem élelmiszer, orvosság vagy higiéniai készítmény, emellett pedig 1,1 millió dolláros bírságot is kiszabtak az Amazonra minden olyan napért, amikor nem tartják be az előírásokat.

Illusztráció Forrás: AFP/Denis Charlet

Az Amazon közleménybe reagált, ahol elmondták, hogy mindent megtesznek a dolgozók védelme érdekében és jelentős beruházásokat hajtottak végre ezen a területen. Hozzátették, hogy a bíróság döntésének nyelvezete nem egyértelmű, ezért inkább teljesen leállítják a francia szolgáltatásaikat, hogy így elkerüljék a további büntetéseket.

A tervek szerint a leállás öt napig fog tartani.

A vállalat már régóta nyomáős alatt van több országban is, hiszen egyre több dolgozó és a szakszervezetek is arról számolnak be, hogy nem megfelelőek a munkakörülmények az Amazon raktáraiban, emiatt pedig veszélybe kerül az alkalmazottak egészsége.