A Zoom biztonsági sztárszakembereket vesz fel a botrány miatt

Zoom videó beszélgetés alkalmazás chat
Vágólapra másolva!
Korábban az Origo is megírta, hogy a Zoom használata komoly biztonsági kockázatot jelenthet a felhasználóknak, ezt pedig több IT-szakember, valamint az FBI is megerősítette, a Google pedig megtiltotta a dolgozóinak, hogy használják a videokonferenciára szakosodott platformot. A Zoom most próbálja kijavítani a biztonsági réseket, ehhez pedig valóságos sztárcsapatot raktak össze.
Vágólapra másolva!

A vírushelyzet miatt a vállalatok jelentős részének át kellett állnia az otthoni munkavégzésre, emiatt több olyan alkalmazás iránt is komoly érdeklődés mutatkozott, amelyeket korábban közel sem használtak ennyien.

Ide tartozik a Zoom is, a platform, amelynek segítségével többek között videokonferenciákat lehet tartani, így nagy népszerűségnek örvend a vállalatok és felsőoktatási intézmények körében.

Illusztráció Forrás:Zoom

Az elmúlt héten viszont több aggasztó biztonsági résre is fény derült, ezek közé tartozik a nem biztonságos linkek megosztása, valamint az úgynevezett Zoom bombing, amelynek lényege, hogy bárki hozzáférhet a videobeszélgetésekhez, ehhez elég, ha a videokonferencia egyéni számát ismeri.

Ennek ellenére a koronavírus-járvány miatt a Zoom továbbra is komoly népszerűségnek örvend, sok felhasználó és cég nem is tud a biztonsági kockázatokról.

A Zoom azonban próbál mindent elkövetni, hogy felhasználói nagyobb biztonságban legyenek. Ehhez most egy kiberbiztonsági szakemberekből álló sztárcsapatot vett fel a vállalat. Köztük vannak a Facebook és a Microsoft korábbi biztonságtechnikai kulcsemberei is.