MVM: Biztosított az ország energiaellátása

Vágólapra másolva!
Minden szükséges lépést megtett az elmúlt időszakban az MVM Csoport annak érdekében, hogy a járványhelyzetben is biztosítsa az ország állandó energiaellátását. A nemzeti energetikai holding több mint 50 tagvállalatának mindegyike felkészült a jelenlegi helyzet kezelésére.
Vágólapra másolva!

Megerősített biztonsági védelmet, illetve a korábbinál is szigorúbb beléptetést rendelt el az ország villamosenergia-ellátásának háromnegyedét biztosító erőműveiben az MVM Csoport az elmúlt hetekben. A szükséges esetekben új munkarendet vezettek be, illetve kialakították a bentlakásos munkavégzés feltételeit is a dolgozók számára, a járványhelyzetben is folyamatos energiaellátás biztosítása érdekében. Az MVM Csoport energiatermelését, illetve a kapcsolódó műszaki szolgáltatásokat sok ezer munkatárs folyamatos munkája teszi lehetővé a jelenlegi időszakban is. A vállalatcsoport az elmúlt időszakban közel 150 ezer darab védőeszközt szerzett be dolgozói védelmére, többek közt szem- és légzésvédőket, illetve kézfertőtlenítőket. Az összesen mintegy 15 ezer főt foglalkoztató nemzeti energetikai holding munkatársainak mintegy 60 százaléka otthoni munkavégzésre állt át. Az otthonról dolgozókat rugalmas munkaidővel, illetve online pszichológiai tanácsadással és online, videós sportolási lehetőségekkel is támogatja a vállalat.

– mondta Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A járványügyi helyzetre tekintettel az MVM Csoport már 2020. március elején meghozta azokat a rendkívüli intézkedéseket, amelyekkel biztosítja Magyarország energiabiztonságának stabil fenntartását, mind a lakossági, mind az üzleti fogyasztók számára. Az MVM Csoport évről évre folyamatosan teszteli és modellezi a lehetséges krízishelyzeteket, és az azokkal kapcsolatos problémákat, a most kialakult pandémiás állapotot ezért a szervezeten belül gyorsan és hatékonyan tudta kezelni.

– emelte ki Biczók András, a MAVIR Zrt. vezérigazgatója.

– tette hozzá Pekárik Géza, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója.

Az elmúlt hetekben a pandémiás helyzetre való tekintettel az MVM Csoport tagvállalatai a korábban kidolgozott krízishelyzeti intézkedéseknek megfelelően – a munkatársak egészségének megóvása, és ezzel együtt a magyarországi energiaszolgáltatások stabil szolgáltatási biztonságának fenntartása érdekében – olyan intézkedéseket vezettek be, amelyekkel hosszú távon, zavartalanul biztosítható a gáz- és villamosenergia-ellátás.

– hangsúlyozta Czinege Kornél, az MVM Partner Zrt. elnök-vezérigazgatója.

– mondta Hiezl Gábor, az NKM Energia Zrt. elnök-vezérigazgatója.