Alibaba bejelentette, hogy 28,2 milliárd dollárt fektet be saját felhő alapú számítástechnikai üzletágába az elkövetkező három évben, ami az e-kereskedelmi platform egyik legjelentősebb növekedési területévé fog válni – összegzi a CNBC.

A pénzt operációs rendszerek, szerverek, chipek és hálózatok infrastruktúrájába és technológiájába fogják befektetni – nyilatkozta az ázsiai vállalat, hozzátéve, hogy a döntést a koronavírus-járvány is ösztönözte.

IllusztrációForrás: AFP/Sputnik/Iliya Pitalev

A Covid-19 világjárvány újabb gondokat hozott a gazdasági szektorokban, de arra késztetett minket, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk a digitális gazdaságra" – nyilatkozta Jeff Zhang, az Alibaba Cloud Intelligence elnöke.

A vállalat a legnagyobb felhő alapú számítástechnikai szolgáltató Kínában, ugyanakkor nemzetközi szinten messze elmarad az olyan amerikai óriásoktól, mint az Amazon vagy a Microsoft – állítja a Synergy Research nemzetközi tanulmányában.

IllusztrációForrás: AFP/Imaginechina/Chen Jialiang

Ráadásul a JD.com, az Alibaba e-kereskedelmi riválisa is saját felhő alapú szolgáltatásokat vezet be Kínában.

Daniel Zhang, az Alibaba vezérigazgatója 2018-as interjúban elmondta, hogy a felhő alapú szolgáltatások lesznek a vállalat fő tevékenységei a jövőben, ugyanakkor ez még csak a bevételi források hét százalékát teszi ki.