A görög szállodaipari kamara tanulmánya szerint az ország szállodái 65 százaléka gondolja úgy, hogy valószínileg csődbe fog menni a koronavírus-járvány miatt – írja a Business Insider.

Alexandros Vassilikos, a kamara elnöke elmondta, hogy nem lepte meg a felmérés nemrég közzétett adatai. Az elnök kifejtette, hogy hatalmas visszaeséssel kell szembenéznie a szállodaiparnak az országban, mivel senki sem utazik, ezért az egész turisztikai lánc jelentős problémával néz szembe.

IllusztrációForrás: Pixabay, / Készítette: Russell_Yan

Vassilikos elmondta, hogy amíg nem lehet előre tudni, mikor fognak újra repülőjáratok indulni, vagy mikor szüntetik be a korlátozásokat, addig nem lehet pontos előrejelzést adni az évre. Ugyanakkor bízik abban, hogy az amerikai és európai turisták az év második felében már felkeresik Görögországot.

IllusztrációForrás: Shutterstock.com

A UBS elemzői csoport becslése szerint az európai idegenforgalmi kiadások 68 százalékkal estek vissza márciusban. Az ENSZ Turisztikai Világszervezete a szálloda és turisztikai ipart a koronavírus-járvány által leginkább sújtott ágazatnak nevezte.