A Budapest Banknál is elindult az új NHP Hajrá konstrukció

Budapest Bank
Budapest, 2015. július 2. A Budapest Bank Zrt. név felirata és emblémája a Rákoskeresztúri Fiók épületének homlokzatán, a főváros XVII. kerületében, a Pesti úton. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Bank április elején jelentette be gazdaságvédelmi intézkedéseinek egyik legfontosabb elemét, az új Növekedési Hitel Program Hajrá konstrukciót. A vállalatok számára 1500 milliárd forintnyi forrás nyílik meg, amely legfőbb célja a munkahelyek és a hazai gazdaság versenyképességének megtartása, illetve erősítése. Az NHP konstrukciók eddig is nagyon népszerűek voltak, a program elindulásától kezdve, csak a Budapest Bank több mint 312 milliárd forinttal segítette a cégeket céljaik elérésében. A bank a kkv szektor szakértőjeként továbbra is élen jár a vállalkozások finanszírozásában, és mától gőzerővel kezdi meg az új termék közvetítését.
Vágólapra másolva!

A pénzintézet 2013-ban indította el a Növekedési Hitelprogramot, amely több ütemben és konstrukcióban hamar az egyik legnépszerűbb korszerűsítést, illetve beruházást finanszírozó eszközzé vált. Az évek alatt több mint 3 ezer milliárd forint került a hazai gazdaságba a programon keresztül, míg a tavalyi év elején elindított NHP FIX konstrukció kevesebb, mint másfél év alatt

466 milliárd forinttal járult hozzá a szektor fejlődéséhez.

Illusztráció Forrás: MTI/Jászai Csaba

A bank, az elsők között tette elérhetővé a termékeket, az NHP Fix programon keresztül március végéig több mint 71 milliárd forintot helyezett ki, amivel a bank piaci pozícióját jócskán meghaladó,

közel 16 százalékos piaci részesedést ért el.

„Bankunk több mint három évtizedes tapasztalattal rendelkezik a vállalati finanszírozás terén. Hiszünk abban, hogy a hosszútávú, sikeres együttműködés alapja a kölcsönös bizalom és az ügyfeleink megismerése. A járvány okozta vészhelyzet megerősítette, hogy a hosszú évek óta változatlan stratégiánk kiválóan működik, és azt látjuk, hogy ügyfeleink bíznak abban, hogy nehéz helyzetben is megtaláljuk a számukra legmegfelelőbb megoldást. Az NHP Hajrá pedig rugalmasságával és széles felhasználhatóságával nagy segítség lehet a kihívások leküzdésében" – jelentette ki Kasziba Levente a Budapest Bank vállalati üzletágvezetője.

A koronavírus járvány okozta krízishelyzetben a cégek számára kulcsfontosságú, hogy kedvező kamatozású és kiszámítható anyagi terhet jelentő eszközökkel tudják pénzügyi stabilitásukat és a munkahelyeket megőrizni, valamint a korábban eltervezett beruházásaikat megvalósítani.

Illusztráció Forrás: MTI/Róka László

Az NHP Hajrá a legtöbb kihívás leküzdésében szerephez juthat, hiszen beruházások finanszírozására, lízingre, forgóeszköz (szállító, készlet, vagy akár munkabér) finanszírozásra,

hitelkiváltásra és cégfelvásárlás finanszírozásra is fordítható, mindössze 2,5 százalékos kamattal,

alátámasztott igény esetén akár 20 év futamidővel.

A bank az új NHP Hajrá konstrukciót is az elsők között kezdi el a vállalati ügyfelek részére közvetíteni, és kibővített kapacitásokkal, valamint olyan digitális megoldásokkal segíti a minél hatékonyabb ügyintézést, mint például a távoli aláírás bevezetése.

Továbbá folyamatosan készülnek a Gazdaságvédelmi Program keretében a közeljövőben várhatóan kihirdetésre kerülő további kamattámogatott hitel- és garanciatermékek bevezetésére.