A GRÁNIT Bank legújabb innovációjával a kkv-szektor számára kíván dimenzióváltást biztosítani. Immár számítógépen és mobilon is elérhető az NHP Hajrá hitel igénylését gyorsító, a hiteligénylés teljes folyamatát online csatornán lebonyolító szolgáltatás, amely a bank honlapjáról indítható, és gyors előszűrésből, online adatbevitelből és digitális dokumentumfeltöltésből áll.

A GRÁNIT Bank digitális bankként eddig is kiemelt feladatának tekintette, hogy ügyfelei a pénzügyeiket minél szélesebb körben fizikai jelenlét nélkül, otthonukból intézhessék. A mostani helyzetben azonban nemcsak a lakosság számára, de a vállalkozásoknak is hasonló megoldásokat kíván biztosítani - írja Origóhoz eljuttatott közleményében a pénzintézet.

Új szolgáltatással segíti a vállalati szektort a GRÁNIT BankForrás: GRÁNIT Bank

A hazai kis- és középvállalkozások, lakossági ügyfelek kiszolgálását, hitelezését a bank 10 éves megalapítása óta kiemelt feladatának tekinti, és a digitális csatornákon keresztül az eddigiekben is gyorsan és rugalmasan szolgálta ki több tízezer ügyfelét, beleértve a kis- és középvállalkozásokat is. A pénzintézet jelentős szerepet vállalt a korábbi NHP programokban is, és most is várja a vállalkozások jelentkezését.

„A Magyar Nemzeti Bank legújabb hitelkonstrukciója, az NHP Hajrá előnyös feltételekkel, hosszú távon, 20 évig fix kamatozású és kedvező áron elérhető forrást biztosít a kis- és középvállalkozások részére, aminek rendkívül fontos szerepe lehet a gazdaság támogatásában. Digitális bankként elsődleges feladatnak tekintjük a vállalkozások színvonalas kiszolgálását, a hiteligénylési folyamat egyszerűsítését és gyorsítását, amely a jelenlegi pandémiás időszakban az egészség védelmét is biztosítja. Ezért döntöttünk úgy, hogy digitalizáljuk az NHP Hajrá igénylésének folyamatát, amely a munkatársaimnak köszönhetően egy rendkívül szoros ütemű fejlesztés eredményeképpen mától elérhető" – tájékoztatott Hegedüs Éva, GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója.

Az új online felülettel új dimenziót nyit a bank a vállalati hitelezésben is: a vállalkozók minden információt megkapnak az új termékkel kapcsolatban, saját maguk elvégezhetik az előszűrést, majd néhány kattintással feltölthetik online a hitelbírálathoz szükséges adatokat és dokumentumokat.

A pénzintézet legújabb digitális fejlesztésével így is segíti a koronavírus negatív gazdasági hatásainak mérséklését és a gazdaság válságot követő újraindítását.