Tízmilliárdos hitelkeretből segíti a CIB Bank a vállalkozásokat

2020.04.20. 17:29

A gazdaság átmeneti megtorpanása ellenére a vállalkozások hitelezése nem áll meg – hívja fel a figyelmet a CIB Bank. A koronavírus okozta nehézségek áthidalására, üzletimodell-váltás költségeinek finanszírozására, de akár fejlesztésekre is vehetnek fel hitelt a vállalkozók a CIB Bankban, amely ebből a célból mintegy tízmilliárd forintos hitelkerettel segíti ügyfeleit. A járványhelyzet okozta gazdasági bizalmatlanságra gyógyír lehet a vevőkövetelések finanszírozása is.

A CIB Bank továbbra is kedvező hitelfeltételekkel képes és hajlandó finanszírozni a magyarországi vállalkozásokat: tízmilliárd forint, bármikor emelhető, kihelyezhető forrás áll rendelkezésre, amelyből a vállalkozások azokat a fejlesztéseket, átalakításokat finanszírozhatják, amelyre a koronavírus-járvány miatt kényszerülnek, vagy amelyeket amiatt hoztak előbbre. A reálgazdaság, a vállalkozások segítése természetes a CIB számára, anyavállalata, az olasz Intesa Sanpaolo szintén óriási kihelyezhető forrással és számos egyéb módon segíti az olasz gazdaság szereplőit.

„A kedvező kamatozású konstrukciók felhasználhatók akár munkahelyi digitalizációra, az esetleges leállások miatt előbbre hozott karbantartásokra, vagy akár az üzletimodell-váltással összefüggő beruházásokra is. Miközben a gazdasági aktivitás megtorpanása néhány iparágban látványos, addig a hitelek továbbra is biztos hátterét tudják adni a vállalkozások növekedésének vagy átalakulásának. A CIB Bank a szükséges forrásokat biztosítja ügyfeleinek" – hangsúlyozza Szabó Balázs, a CIB Bank vállalati üzletágának vezetője.

10 milliárd forintos, szükség esetén megemelhető hitelkerettel segíti a CIB Bank a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások finanszírozásátForrás: Shutterstock

Kifejezetten a kisvállalkozások számára rendelkezésre áll még egy speciális szolgáltatás is, amivel személyes kontaktus nélkül, a CIB honlapján megtalálható kisvállalkozói hitelajánlat-készítő felületén akár néhány perc alatt megtudhatják, hogy mekkora összegű és milyen hitel felvételére van lehetőségük. Ez is egy olyan innovatív megoldás, ami egy olyan időszakban, amikor kiemelten fontos a napi bankolás fizikai érintkezésmentességének biztosítása, a kisvállalkozások rendelkezésére áll.
A CIB előrejelzése szerint ugyanakkor más pénzügyi termékek is népszerűvé válnak, legyen szó bármilyen méretű vállalkozásról. A koronavírust övező gazdasági környezetben felértékelődnek a bizalmi törést áthidaló konstrukciók, mint például a faktoring, azaz a vevőkövetelések finanszírozása.

Ezen a piacon a CIB a faktorált állomány 10 százalékával a harmadik legnagyobb szereplő volt 2019-ben. A faktorálás növeli a beszállítók likviditását, pénzügyi biztonságát és ezáltal versenyképességét is azzal, hogy lényegében mentesíti a cégeket a vevőik fizetési kockázata alól is. A faktoring segítségével lerövidülhet az akár kilencven napra rúgó számlafizetési határidő is a CIB Bank közleménye szerint.