Trump aláírta az újabb, óriási mentőcsomagot

virus Horizontal EPIDEMIC SPEAKING US President Donald Trump speaks during the daily briefing on COVID-19 in the Rose Garden of the White House in Washington, DC on March 30, 2020. (Photo by MANDEL NGAN / AFP)
Donald Trump
Vágólapra másolva!
Újabb, ezúttal 484 milliárd dolláros gazdasági mentőcsomagot írt alá Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke, amellyel a koronavírus-járvány negatív hatásait próbálják meg ellensúlyozni.
Vágólapra másolva!

A csomag alapvetően három nagyobb tételből áll össze: a kis- és középvállalkozások, valamint a kórházak megsegítését célzó összegekből, továbbá a vírusteszteket finanszírozzák belőle - írja a CNBC.

A mentőcsomag legnagyobb hányada a kkv-knak szánt 310 milliárd dollár, a PPP-program (Paycheck Protection Program) részeként. Ennek keretében olyan hiteleket nyújtanak ezeknek a vállalkozásoknak, amelyeket a kormány átvállal, ha azt a munkahelyek megőrzésére, a bérek kifizetésére fordítják.

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke aláírta az újabb gazdasági mentőcsomagot Forrás: AFP//Mandel Ngan

Hatvan milliárd dollárt szánnak a kkv-knak egyéb, a gazdálkodásuk fenntartását szolgáló hitelekre és hitelbiztosítékokra.

Hetvenöt milliárd dollárt kapnak a járvány kitörése óta túlterhelt kórházak, és 25 milliárdot fordítanak a COVID-19 tesztek finanszírozására, ami a gazdaság újraindításának alapvető feltétele.