A Mercedes-Benz Daimler értékesítése stabilizálódott Kínában, miután az országba visszatért a normális élet - nyilatkozta a német autógyártó vezetője.

„Csak Kínában márciusban ismét mintegy 50 ezer járművet értékesítettünk. Ez megnyugtat minket"- mondta Markus Schaefer, a termelés igazgatósági tagja, a Bild am Sonntag újságnak.

A Mercedes-Benz január és március között világszerte 477 400 személygépkocsit szállított. A jelentés nem emeli ki, hogy ezek közül mennyit értékesítettek Kínában, csak annyit lehet tudni, hogy tavaly 694 200 Mercedes-Benz autót vásároltak az ázsiai országban, ami az összes eladás 29 százalékát teszi ki.

Mától kezdve Németországban ismét elindult a Daimler gyártósora. A sindelfingeni és a brémai gyáregységek megkezdték az E- és S-osztályú járművek gyártását.

Kína a Sindelfingenbe telepített S-osztályú gyártás legnagyobb piaca, a gyárban minden nap több száz járművet szerelnek össze.

A Mercedes S-osztály (a képen) legnagyobb piaca KínaForrás: Daimler AG

Ezt a számot azonban most még nem fogjuk elérni a héten - nyilatkozta Schaefer.

A Daimler arról számolt be, hogy a koronavírus-járvány miatt közel 70 százalékot zuhant az első negyedéves termelése, és figyelmeztetést adott ki, miszerint ez az osztalékfizetésre is kihathat.

Forrás: Reuters.com