A kínai értékpapírpiaci felügyelet után a piacfelügyeleti hatóság is vizsgálatot indított a távol-keleti ország vezető kávézóláncával, a Luckin' Coffee-val szemben, miután azt feltételezik, hogy több millió dollárral hamisították meg a cég bevételi adatait.

A piacfelügyeleti hatóság több tucat tisztviselője jelent meg a kínai Starbucks-nak is nevezett társaság pekingi központjában és egész napos vizsgálatot tartottak - értesült a Reuters az ügyhöz közel álló forrásból.

A társaság megerősítette, hogy valóban ellenőrzés folyt náluk, amelynek során saját bevallásuk szerint mindvégig aktívan együttműködtek a hatósággal. 

IllusztrációForrás: Imaginechina/Zhang kaixin - Imaginechina/Zhang Kaixin

Mint emlékezetes, a kínai értékpapírpiaci felügyelet még a hónap elején jelentette be, hogy csalás vádjával eljárást indít a vállalat vezetője és több munkatársa ellen, mert gyanújuk szerint mintegy 2,2 milliárd jüannal (mintegy 105 milliárd forint) meghamisították a cég árbevételi adatait. 

A Reuters hozzáteszi, hogy a kínai hatóságok a SEC, azaz az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeleti Bizottságának kérésére kezdeményeztek nyomozást a Luckin' Coffee-nál.