Meglepte a piacot a Deutsche Bank

Deutsche Bank
A view of Deutsche Bank in Bydgoszcz, Poland, on April 27, 2016. Deutsche bank has posted surprise pre tax earnings of €579 million for the first quarter of 2016. Experts expected much lower earnings for the troubled bank. Stock value for Deutsche climbed by more than 3 percent on Thursday. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A piaci várakozások feletti számokat közölt a Deutsche Bank. A csoport 206 millió euró adózás előtti eredményt és 66 millió euró nyereséget vár az első negyedév után. A bevételek várhatóan 6,4 milliárd eurót tesznek ki, a nem kamatjellegű kiadások pedig 5,6 milliárd eurót, ideértve a bedőlő hitelekre képzett 500 millió eurós alapot is.
Vágólapra másolva!

A Deutsche Bank első negyedéves részletes eredményeit a tervek szerint 2020. április 29-én teszi majd közzé.

A járvány rövid távú következményei nehezítik a bank eredeti terveinek aktualizálását, mindenesetre a bank közleménye szerint prioritása, hogy az ügyfelei mellett álljon anélkül, hogy veszélyeztetné a tőkeerejét. Ezért a bank átmenetileg eltörölte a korábbi, minimum 12,5 százalékos minimum célját a tőkepufferre vonatkozóan, de továbbra is elkötelezett amellett, hogy mindenkor egy jelentős puffer álljon rendelkezésre, mely a hatósági követelmények felett áll, a 2022-es célkitűzései szerint pedig később újra elérné a 12,5 százalékos arányt.

- közölte a Deutsche Bank egyik illetékese -, ezért lehetséges a tőkepuffer minimum céljának csökkentése.

A Deutsche Banknál az első negyedévben a hitelveszteségre képzett céltartalék több mint háromszorosára emelkedett az egy évvel ezelőttihez képest,

ám ez még mindig kisebb növekedést jelent, mint az Egyesült Államokban, ahol a legnagyobb bankok az általuk elkülönített összeget a korábbi érték több mint négyszeresére növelték.

Jó számokat jelentett a Deutsche Bank, az elemzők szerint azonban a teljes idei évben ezt nem fogja tudni tartani a legnagyobb német hitelező Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

A bank tavaly nyáron jelezte, hogy nyereségességének visszaszerzése érdekében komoly szerkezetátalakítás részeként a következő három évben közel 18 ezer munkahelyet szüntet meg.

A nagyszabású csökkentési tervet a bank márciusban, a koronavírus-járvány kitörésekor felfüggesztették.

Egy bank számára, amely évtizedek óta a legmélyebb vállalati átszervezés kellős közepén van, a koronavírus-járvány sohasem jöhetett volna rosszabbkor. Ennek ellenére a legnagyobb német hitelező kiemelkedően erős első negyedévéves teljesítményt hozott - írja a Bloomberg elemzője, megemlítve, hogy Christian Sewing vezérigazgatónak a korábbi rossz hírek után most végre jó hírei voltak a befektetők számára, sőt a bank bevétele még a legkevésbé optimista elemzők becsléseit is túllépte.