A járvány idején is növelhető a foglalkoztatottság

Hónalj és köldökbaktériumból állított elő sajtot egy pár sajti cheese sajt illusztráció trappista cheddar
Sajtót készítettek hónalj baktériumból (Képünk illusztráció)
Vágólapra másolva!
Vannak olyan magyar cégek, amelyek a jelenlegi helyzetben is példát mutatnak a munkahelyek megőrzésére, de akár még növelésére is. A sajttermékeiről ismert Kőröstejnél például március elseje óta közel 100 új munkatárssal növelték állományukat – és még legalább harmincat keresnek.
Vágólapra másolva!

A koronavírus járvány okozta gazdasági helyzetben a Kőröstejnél – Magyarország egyik legnagyobb sajtexportőrénél - most közel száz munkatárssal többen dolgoznak, mint az év elején.

Március 1. és április 25. között 93-mal nőtt az alkalmazotti létszám a cégcsoportnál.

A termékeik iránti piaci kereslet egyáltalán nem csökkent. A Kőröstej mind a 4 üzemében, Barcson (Somogy), Kacsótán (Baranya), Kőröstetétlenen (Pest megye) és Hajdúböszörményben (Hajdú-Bihar) is jelentősen nőtt a dolgozói létszám, elsősorban a fizikai és a gyártási munkakörökben, a betanított munkások között, ami azért is jó, mert most a munkaerőpiacon ez a legsebezhetőbb réteg. Alapanyag- és csomagolóanyag problémákkal szembesülnek ugyan a szállítási nehézségek miatt, de ezt alternatív megoldásokkal kezelni tudják - írja a Trade Magazin.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Sőt, a Kőröstej további munkatársakat keres, ami azt jelenti, hogy még többen tudnak majd elhelyezkedni a cégcsoport üzemeiben.

Az új technológiák bevezetésére, illetve a meglévők még hatékonyabb kihasználására élelmiszeripari, tejipari szakembereket, mérnököket is keresnek termelési, műszaki, minőségügyi, raktározási pozíciókra – ez összesen még további 30-40 munkatárs alkalmazását jelenti.

90 éves lett Magyarország legendás sajtja, generációk kedvence

1925-ben Magyarországra is elhozta a világújdonságnak számító, úgynevezett dobozsajtot Stauffer Frigyes sajtkészítő mester. A kezdeti sikerek után a csomagolásra rákerült a készítő szülőhazájának címerállata, a svájci Bern kantonjának medvéje és így, 1930-ban megszületett a minőségi nagylyukú sajtból készülő Medve sajt.

A Kőröstej cégcsoport a hazai piac mellett külföldre is szállít, a Közel-Kelet szinte valamennyi országába exportál. Vevői között szaúdi, libanoni, jordániai, kuvaiti, jemeni és arab emírségbeli cégek egyaránt megtalálhatók. Itthon is piacvezető sajtjaik, mint a parenyica és a grillsajt az Európai Unióban is kedveltek.