Az NKM Energia Zrt.-re, az NKM energiaszolgáltatójára hivatkozva az utóbbi időszakban újabb visszaélések történtek. Ismeretlen csalók az NKM online ügyfélszolgálata nevében új földgázszámla elkészülésére hivatkozva küldenek ki e-mailt, azonban most a korábbiaktól eltérően a társaság egyik ügyfelének valós számláját csatolják az e-mailhez. 

Felhívják ügyfeleik figyelmét, hogy az NKM hivatalos online ügyfélszolgálati címe az ugyfelszolgalat@online.nkm.energy. Az ügyfeleknek minden esetben erről az e-mail címről megy a hivatalos, hiteles tájékoztatás, amennyiben új számlájuk készül.

Továbbá az email-ben érkező elektronikus számlákon, vagy számlaértesítőkön minden esetben szerepel az NKM-nél vezetett szerződéses folyószámla száma, a számla száma, illetőleg feltüntetik az átutaláshoz szükséges adatokat is (bankszámlaszám, illetve a közlemény rovatba szükséges számsort).

Arra kérik ügyfeleiket, figyeljenek arra, hogy a böngészősávban az NKM földgáz online ügyfélszolgálatának címe a https://www.nkmenergia.hu/foldgaz/Ugyfelszolgalat. Ezzel szemben a csalók most a https://nkmenergia-zrt.com/foldgaz/ugyfelszolgalat-hu címre próbálnak irányítani.

IllusztrációForrás: AFP/Science Photo Library/Ian Hooton

Az NKM online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérik, hogy adják meg a bankkártya adatokat, azokat minden esetben a biztonságos banki felületre történt átirányítást követően szükséges csak beírni.Az NKM elhatárolódik minden nem hivatalos úton történő megkereséstől és csalási kísérlettől, ezek felderítésében együttműködik a rendőrséggel.

Kérik ügyfeleiket, ha bármilyen gyanús magatartást észlelnek, haladéktalanul továbbítsák a megkeresést az ugyfelszolgalat@nkm.energy email címre vagy jelezzék ügyfélszolgálatuk +36 1/20/30/70 474 9999 telefonszámán.