Újabb 3 milliárdos pályázatot hirdet a szaktárca a hazai gazdáknak

2020.04.30. 12:08

Az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Program keretében hárommilliárd forintos keretösszeggel hirdetett újabb pályázati felhívást az elismerésben részesített termelői csoportok, termelői szervezetek részére, azok létrehozásának és működésének elősegítése érdekében – közölte a minisztérium.

Az agrártárca kiemelt célja az agrárgazdasági vállalkozások hazai és nemzetközi piaci pozícióinak erősítése, amelynek egyik fontos eszköze az együttműködések ösztönzése, a termelői csoportok létrehozásának és fejlesztésének elősegítése. A mostani pályázat keretében, a 2014. január 1-nél nem régebben alakult, elismert termelői csoportok, termelői szervezetek együttműködését támogatják.

IllusztrációForrás: AFP/Sputnik/Alexandr Kryazhev

A felhívás kedvezményezettjei a vissza nem térítendő támogatást az elismerést követő öt éven keresztül vehetik igénybe, a termékeik értékesítése alapján számított átalányösszeg formájában. A támogatás maximum összege termelői csoportonként évente 100 ezer eurónak megfelelő forintösszeg.

A pályázatra 2020. május 25-étől 2022. május 25-éig, illetve a források rendelkezésre állásának napjáig nyújthatók be a támogatási kérelmek az Államkincstár honlapján. Az első értékelési szakasz 2020. június 30-áig tart. Az egyes értékelési határnapokig benyújtott projekteket együttesen bírálják el. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK