Az amerikai légitársaságoknál kötelező lesz a maszk viselése

2020.05.02. 13:19

A The Mercury News értesülései szerint az amerikai légitársaságoknál hamarosan kötelező lesz a védőmaszk viselése a koronavírus járvány miatt.

Az Egyesült Államok legnagyobb légitársaságai, köztük az American Airlines, a Delta Air Lines, a Southwest és a United Airlines nemrég bejelentették, hogy a repülőgépeken a teljes utazás ideje alatt kötelező lesz a védőmaszkok viselése. Nemcsak az utasokra vonatkozik az új szabályozás, hanem a személyzetre is. 

Kurt Stache, az American Airlines alelnöke bejelentette, hogy az új szabályozások május 11-én lépnek életbe. Ennél hamarabb tervezi a védőmaszk kötelező hordására vonatkozó szabályok életbeléptetését a JetBluem a Delta és a United, hiszen ezek a vállalatok már május 4-től lépnek a járvány visszaszorításának érdekében. A Southwest május 11-re tűzte ki az időpontot, a Frontier pedig május 8-ra.

IllusztrációForrás: AFP/Getty Images/David Mcnew

Bill Lentsch, a Delta ügyfelekért felelős igazgatója kijelentette, hogy ezentúl több helyet fognak biztosítani az utasok között, és gyakrabban, alaposabban fogják tisztítani a gépeket is. Hozzátette, hogy új intézkedéseknek köszönhetően nagyobb biztonságban lesz a személyzet és az utasok is, valamint a komfortjukat is növeli a védőmaszk kötelező használata. 

A legtöbb esetben az utasoknak maguknak kell gondoskodniuk a védőmaszkokról, ezeket a légitársaság nem fogja biztosítani számukra.  A Southwest viszont bejelentette, hogy amennyiben valaki elfelejtett hozni, akkor ők biztosítani fogják az arcmaszkokat és a kézfertőtlenítőt is.