A Tesla nyárra megduplázza sanghaji gyárának kapacitását

Tesla
--FILE--A Tesla Model X electric car is on display at an exhibition hall of Tesla in Shanghai, China, 1 September 2016. Tesla, Inc., the electric carmaker, has unveiled its new electric supercar and second generation Roadster, whose reservation is available on its official website in China. The company plans to supply the new vehicles to the market in 2020.
Vágólapra másolva!
Az év közepére a mostaninak körülbelül a duplájára, heti 4 ezerre növeli a Model 3 elektromos autó gyártási volumenét sanghaji üzemében a Tesla.
Vágólapra másolva!

Az üzem az elmúlt év végén napi 280 autót, azaz hetente mintegy kétezret gyártott. A gyárban az idei első negyedévben csak a Model 3 típus "standard" hatótávú változata készült, a rendelhető kínálatba áprilisban már felkerült a nagy hatótávú és a nagy teljesítményű verzió is.

A Tesla Model X elektromos autó egy sanghaji bemutatóteremben Forrás: AFP/Imaginechina/Zhou Junxiang

A Tesla közleménye szerint a második negyedévben felfuttatják a Model 3 gyártását és gyártósorokat telepítenek a 2021-től kapható Model Y SUV összeszereléséhez is.

A Tesla a múlt héten pénteken csökkentette a standard Model 3 árát 303 ezer jüanról (39 ezer euró) 271 ezer jüanra (35 ezer euró), hogy ezzel megfeleljen a kínai kormány új támogatási feltételeinek.