A Starbucks majdnem az összes kávézóját megnyitja az USA-ban

2020.05.07. 15:30

A Starbucks nemrég bejelentette, hogy az amerikai egységeik 85 százalékát újranyitják, azonban még mindig nem áll vissza a hétköznapi élet, hiszen komoly változások jönnek annak érdekében, hogy az alkalmazottak és a személyzet is a legnagyobb biztonságban legyen.

A világ legnagyobb kávézólánca közleményben azt is jelezte, hogy az államok között is teljesen eltérő lehet, hogy milyen intézkedéseket vezetnek be az ottani üzletekben, viszont mindenhol különös hangsúlyt fektetnek a tisztaságra és a fertőtlenítésre.

A dolgozóknak minden műszak előtt egy egészségügyi teszten kell részt venniük, kötelező lesz az arcmaszk viselése és a fokozott kézmosásra is ügyelniük kell majd. A drive-thru, vagyis az autóból rendelés lehetősége továbbra is üzemelni fog, néhány étteremben pedig az üzlet előtt is át lehet majd venni a rendelést, a szabadban.

IllusztrációForrás: NurPhoto/Mairo Cinquetti/NurPhoto/Mairo Cinquetti

A legtöbb boltba a vásárlók is bemehetnek majd, a padlóra felfestett vonalak jelzik majd számukra, hogy milyen távolságot kell tartaniuk egymástól. Emellett korlátozzák azt is, hogy egyszerre hányan tartózkodhatnak a kávézóban, ahol ezúttal ülőhelyeket nem alakítanak ki.