A közösségi fuvarmegosztás területén az Uber legnagyobb riválisának számító Lyft helyzete még nehezebbé vállt a profitabilitás útján a koronavírus járvány miatt. Azonban így is sikerült felülmúlniuk az elemzők várakozását, így a részvény árfolyama is növekedni tudott.

Ugyan komoly visszaesést tapasztalt a Lyft az utasok számát tekintve, de a vártnál így is nagyobb forgalmat volt képes lebonyolítani a közösségi fuvarmegosztással foglalkozó vállalat. A Lyft vesztesége elérte a 400 millió dollárt az előző negyedévben, ez viszont némi javulást mutat a tavalyi év azonos időszakához képest.

A vállalat bevétele a Lyft jelentése szerint 955 millió dollár volt, amely 23 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához mérten. Ez közel százmillió dollárral jobb, mint amire az elemzők számítottak.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Az eredmény jó hatással volt a Lyft részvényeire is, amelyek árfolyama a piaci zárást követő órákban 17 százalékkal növekedett.

Logan Green, a vállalat vezérigazgatója kiemelte, hogy a koronavírus-járvány komoly nehézségeket okoz a cég működésében, azonban a Lyft jól felkészült erre az időszakra. Ennek ellenére meg kellett vállniuk az alkalmazottaik 17 százalékától, vagyis összesen több mint ezer embertől.