A járvány hatására megnőtt a biciklizés népszerűsége

bicikli jelzés párizs
Traffic on Place d'Italie, Paris, France
Vágólapra másolva!
Nagy-Britanniában 23 százalékkal ugrott meg a kerékpárok eladása a héten, míg a megrendelések száma duplájára növekedett azok körében, akik a sürgősségi ellátásban dolgoznak – összegzi a BBC.
Vágólapra másolva!

A Bicesterben található Broadrib Cycles kerékpárbolt menedzsere, Stuart Taylor elmondta, hogy míg korábban hetente 20-30 kerékpárt értékesítettek, addig most naponta ötven kerékpárt adnak el. Több üzletben jelenleg nehézségekbe ütköznek a megnövekedett kereslet kielégítésével.

Illusztráció Forrás: Photononstop/Stéphane Ouzounoff/Photononstop/Stéphane Ouzounoff

– nyilatkozta Taylor, hozzátéve, hogy míg korábban egy napra vállaltak szervízmunkákat, addig manapság két hétre előre be vannak táblázva.

Andrew Hassard, a Mango Bikes vezetője elmondta, hogy kerékpáripar fellendülés alatt áll, mivel az emberek 15-20 év után visszaültek biciklijeikre, hogy elkerüljék a tömegközlekedést.

Egyúttal megnövekedett az igény a kerékpárutak iránt is. Ezért Cycling UK feltérképezi az Egyesült Királyság nagyvárosaiban – mint London, Birmingham, Leeds, vagy Bristol – található kerékpárutakat, hiszen a városokban a járvány idejére ideiglenes utakat hoztak létre a bicikliseknek.

Illusztráció Forrás: MTI/Kovács Tamás

Németországban is hasonlóan megnőtt a kereslet a biciklik iránt, ezért ideiglenes kerékpárutakat hoztak létre.

A francia fővárosban, Párizsban pedig több mint 650 kilométer hosszúságú bicikliút található, amit a városban további ideiglenes útvonalakkal toldottak meg.

Skócia 10 millió font (3,9 milliárd forint) összegű támogatást jelentett be a települések számára, amit azok a városok vehetnek igénybe, amik ideiglenes vagy tartós kerékpárutakat alakítanak ki.