Az MKB Banknál is elérhetők lesznek a Széchenyi Kártya Program új hitelei

2020.05.07. 15:55

Május 15-től indul a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében kialakított új Széchenyi Kártya Program konstrukciók közvetítése az MKB Banknál, melyek célja a világjárvány kedvezőtlen hatásainak mérséklése és azonnali likviditási források biztosítása a hazai vállalkozások számára. Az új termékek által a mikro-, kis-, és középvállalatok rendkívül alacsony, fix kamat mellett juthatnak a jövőben finanszírozáshoz.

Az új Széchenyi Kártya Program kibocsátója, a KAVOSZ stratégiai partnereként az MKB Bank nyitott minden olyan új megoldásra, mely a pénzügyi stabilitás megőrzésében, a munkahelymegtartásban és az innovatív elképzelések megvalósításában támogatja a hazai vállalati szektort.

Az MKB Banknál elérhető új, speciális hitelkonstrukciók, vagyis a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz, a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel, a Széchenyi Likviditási Hitel és a Széchenyi Beruházási Hitel Plusz más-más hitelcélra igényelhető, államilag támogatott források, melyek hatékony segítséget nyújtanak a vállalkozások számára, hogy mielőbb visszatérhessenek a megszokott üzletmenethez, vagy akár növekedési pályára álljanak.

A vállalkozások hitelhez jutását a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása segíti elő.

MKB Bank május 15-én kezdi az új Széchenyi Kártya hitelek forgalmazásátFotó: Csudai Sándor - Origo

A szabad felhasználású Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz évi fix 0,1 százalékos kamat mellett igényelhető 100 millió forint összeghatárig.

A Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel munkabér megelőlegezésére, személyi jellegű ráfordításokra, illetve bármely egyéb személyi kifizetésre fordítható évi fix 0,1 százalékos fix kamatozás mellett.

A forgóeszköz-beszerzésre és akár hitelkiváltásra is igényelhető szabad felhasználású Széchenyi Likviditási Hitel maximum 250 millió forintos hitelösszeggel és évi fix 0,2 százalékos kamattal segíti a vállalkozásokat. Tárgyi eszközök beszerzésének finanszírozására is támogatást kapnak a vállalkozások a Széchenyi Beruházási Hitel Plusz által évi fix 0,5 százalékos kamat mellett, akár 1 milliárd forintig.

A pénzintézet tanácsadói az online hozzáférhető MKB VideóBANK-on keresztül is elérhetőek, ahol a személyes találkozót mellőzve állnak az ügyfelek rendelkezésére. Bankfióki ügyintézés esetén pedig a négy legforgalmasabb MKB fiókban (Budapesten a Duna Plázában, az Árkád Örs vezér téri, a Nyugati téri, valamint Szegeden a Kölcsey utcai fiókban) már elérhető digitális időpontfoglalás és sorban állás lehetősége, mely csökkenti hatékonyan a zárt helyen történő várakozási időt.

Az MKB Bank a digitális időpontfoglalást több bankfiókra is kiterjeszti majd a tervei szerint.