Újfajta mérlegek jelennek meg kínai üzletekben

Koronavírus, vírus, Kína, vásárlás, bevásárlás, bolt, üzlet, bevásárlóközpont, maszk, arcmaszk, védőmaszk, védőfelszerelés
A woman wearing a face mask shops at a supermarket in Wuhan, in China’s central Hubei province on March 30, 2020. (Photo by Noel Celis / AFP)
Vágólapra másolva!
Mesterséges intelligencia alapú önkiszolgáló mérlegeket helyez ki boltjaiba a Walmart Kínában. Az eszköz hatékonyabban és gyorsabban méri le az árut, mint a korábbiak, ráadásul az érintések száma is a minimálisra csökkenthető.
Vágólapra másolva!

A hagyományos önkiszolgáló mérlegeken a vásárlóknak több képernyőn kellett klikkelgetni, hogy azonosítsák a lemérendő terméket – gyakran sokszáz opció közül választva. Ez sokszor összezavarta a vásárlókat, és segítséget kellett hívniuk a méréshez - írja a Trade Magazin a Retail Customer Experience nyomán.

A Walmart által bevezetett RetailAI Fresh egy olyan mesterséges intelligencia-alapú mérleg, amely saját maga ismeri fel a termékeket.

Arcmaszkot viselő vásárló egy vuhani üzletben Forrás: AFP/Noel Celis

A vásárlók egyszerűen ráhelyezik az okosmérlegre a bezacskózott terméket, amit a rendszer néhány pillanat alatt pontosan azonosít. Ennek köszönhetően nem kell annyiszor megérinteni a képernyőt, mint a jelenleg használatos mérlegeknél, ami fontos szempont lehet a koronavírus-járvány miatt.