A kormány több mint két és félszeresére növelte a családoknak nyújtott támogatásokat - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban.

Novák Katalin kiemelte, családbarát adórendszert és otthonteremtési programot vezettek be, tavaly elindult a babaváró támogatás, bölcsődéket építenek, valamint a lehető legtöbb eszközzel segítenek, hogy az emberek megtalálhassák a munka és a család közötti egyensúlyt.

Azt is mondta, a kormánynak az a fontos, hogy minden fiatalnak annyi gyereke lehessen, amennyit szeretne, és akkor lehessen családja, amikor azt szeretné, ehhez pedig minden támogatást igyekeznek megadni.

Novák Katalin hozzátette, a babakötvény például jó lehetőség, hiszen aki igénybe veszi, már most a gyereke jövőjére gondol.

"Mindenkit arra biztatok, hogy amikor megszületik a gyereke, nyisson egy Start-számlát, váltsa ki a Babakötvényt, és azon takarékoskodjon, hogy a gyereke jövőjéhez ezzel is hozzá tudjon járulni már most" - mondta az államtitkár.

A kormány több mint két és félszeresére növelte a családoknak nyújtott támogatásokatForrás: Shutterstock

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója a videóban úgy vélte, a Babakötvény hatalmas segítség a családok számára, amely egyszerűen és gyorsan igényelhető akár online, akár az államkincstár irodáiban.

Úgy fogalmazott, a Ficsak üdvözli a Babakötvény lehetőségét, amelyhez a kormány egyszeri, 42 500 forintos támogatást nyújt. Arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyéni hozzájárulásokkal együtt a gyermek 18 éves korára jelentős összeg gyűlhet össze, amellyel elkezdheti a saját életét.