Megszületett Vilmos luxemburgi trónörökös első gyermeke. Az újszülött édesapja után a második a trónutódlási sorban.

A 38 éves herceg felesége, Stefánia vasárnap hajnalban adott életetKároly János Fülöp József Mária Vilmosnak, aki a második a trónutódlási sorban apja után. Az uralkodóház közleménye szerint a kisfiú 50 centiméterrel és 3,19 kilogrammos súllyal jött világra, s mind ő, mind 36 éves édesanyja remekül van. A legfiatalabb trónörökös érkezését 21 díszlövéssel üdvözlik a Luxembourg városban lévő ősi Thüngen-erődben.

Vilmos a legidősebb fia az uralkodónak, Henrik nagyhercegnek, akinek öt gyermeke van. Károly János Fülöp József Mária Vilmos az ötödik unokája az uralkodónak. A herceg 2012 októberében vette feleségül Stéphanie de Lannoy belga grófnőt, az egyik legrégibb belga nemesi család sarját, aki a házasság által luxemburgi állampolgár lett.

IllusztrációForrás: Flickr/Dennis Jarvis

Henrik nagyherceg 2000 óta tölti be a kis ország államfőjének tisztségét. A nagyhercegi a királyi és a hercegi közé eső fejedelmi rang.

Vilmos herceg várományos a Nassau-Weilburg dinasztia luxemburgi ága hetedik uralkodójának címére.
A Németország, Belgium és Franciaország által határolt, 600 ezer lakosú Luxemburg a 19. század közepe óta élvez teljes függetlenséget. Az Európa egyik legkisebb szuverén nemzetének számító ország a NATO és az Európai Unió alapító tagjai közé tartozik.