Moziláncot venne az Amazon

amc mozi
Movie goers purchase tickets at an AMC movie theater in Arcadia, California on August 2, 2017. AMC Entertainment Holdings, the world's largest movie theater owner, announced a "shocking" expectation for secod-quarter losses, with stocks diving by 25 percent August 2nd amid a weak box office. The Leawood, Kansas company is owned by struggling Chinese real estate conglomerate Dalian Wanda Group. / AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN
Vágólapra másolva!
Az Amazon érdeklődik a jelenleg anyagi gondokkal küzdő AMC Entertainment médiavállalat iránt, amely a világ legnagyobb multiplex mozihálózatát működteti – írja a MarketWatch.
Vágólapra másolva!

A hírt elsőnek a Daily Mail közölte, belső forrásokra hivatkozva: a lap arról számolt be, hogy Jeff Bezos cége érdeklődik a multiplex mozilánc iránt. Ugyanakkor az nem egyértelmű, hogy a tárgyalások még tartanak-e, vagy már meg is egyeztek.

Illusztráció Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Az AMC Entertainment részvényei 47 százalékkal emelkedtek

a hétfőn a tőzsdei nyitás előtt, ugyanakkor az Amazon részvényei némileg csökkentek.

Az AMC piaci értéke 427,4 millió dollár volt pénteken tőzsdezáráskor. A vállalat részvényei idén mintegy 44 százalékkal estek, mivel a járvány miatt be kellett zárni a mozikat.

Az Amazon részvényei ellenben 28 százalékkal növekedtek idén.

A médiavállalat az USA-ban több mint 600 multiplexet üzemeltet, mintegy 8 ezer teremmel, Európában pedig közel 200 mozi és kétezer terem van a tulajdonában.