Magyarország Európa élmezőnyében van a gazdaságvédelmi költések terén

2020.05.12. 14:08

A Gazdaságvédelmi Akciótervvel Magyarország régiós bajnoknak számít a célzott ráfordítások összevetésében. A nemzeti bruttó össztermék arányában a több mint 20 százalékos hazai mutatónál mindössze Németország, Olaszország és Svédország fordít többet a vállalkozások megsegítésére, a munkahelyek megőrzésére Európában – mondta el Palkovics László innovációs és technológiai miniszter 2020. május 12-én, az európai országok magyarországi nagykövetei számára szervezett videókonferencián.

A miniszter György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkárral közösen mutatta be a Gazdaságvédelmi Akcióterv részleteit a budapesti diplomáciai képviseletek vezetőinek. 

A bevezetőben elhangzott: az intézkedések öt fő területe a munkahelyek megőrzése, újak teremtése, a kiemelt ágazatok megerősítése, a vállalkozások likviditásának biztosítása, fejlesztéseik ösztönzése, a családok és a nyugdíjasok védelme.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkáraForrás: MTI/Kovács Attila

A Gazdaságvédelmi Akcióterv e törekvések mentén több mint 9 ezer milliárd forintot mozgósít 2020 és 2022 között. A jogalkotást igénylő elemek közel 90 százaléka kapcsán már megjelentek az alkalmazáshoz szükséges szabályok.