A Carnival Cruise Line nevű luxus tengeri utakat szervező hajózási vállalat bejelentette, hogy augusztus elején ismét megkezdi a működését. Nagy meglepetésre hatalmas volt az érdeklődés és a cég szerint az előző év azonos időszakához képest hatszorosára nőtt a foglalások száma.

Az American Express utazási ügynökségnél is kétszeresére nőttek a Carnival Cruse Line útjaira érkezett foglalások az előző évhez képest. Szerintük ennek oka, hogy jelenleg a járvány miatt különösen jó áron lehet befizetni a nyaralásokra, és ezért sokan lecsapnak a foglalásokra és a szervezett utakra.

Az érdeklődők többsége az ügynökség szerint fiatal, egészséges és főleg a karantén nehézségei miatt gondolkodik ennyire előre, hiszen a zenei fesztiválok elmaradása miatt az utazás az egyetlen lehetőségük a nyári programokra és az élményszerzésre. Az American Express szerint az emberek többsége egyáltalán nem aggódik az utazás egészségügyi kockázatai miatt.

IllusztrációForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Ingo Wagner

A Carnival egy Instagram bejegyzésben részletezte, hogy milyen biztonsági protokollt fognak bevezetni annak érdekében, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen az emberek nyaralása. Kijelentették, hogy továbbra is betartják a hatóság által hozott rendeleteket, ezért még az augusztusi indulás sincs kőbe vésve.

A vállalat korábban abban reménykedett, hogy már áprilisban vagy májusban meg tudja kezdeni az utak szervezését, azonban ezt a dátumot először július 26-ra, majd augusztus 1-re módosították.