Megjelent az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendelete a 2021. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről. Mutatjuk, melyik az egyetlen munkanap-áthelyezés a következő évben!

A Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter jegyezte rendelet hatálya kiterjed minden munkáltatóra és az általuk általános munkarendben foglalkoztatottakra.

A rendelet szövege szerint a 2021. évi munkaszüneti napok körüli – a naptár szerinti munkarendtől való eltéréssel járó – munkarend a következő:

2021. december 11., szombat munkanap
2021. december 24., péntek pihenőnap

Ez azt jelenti, hogy jövőre az év ünnepei miatt, mindössze egyszer, a fentiek szerint, változik az általános munkarend.

IllusztrációForrás: Shutterstock

„Csak egy munkanapot kell majd szombaton ledolgozni 2021-ben, így jövőre öt háromnapos és egy négynapos hosszú hétvége lesz" – nyilatkozta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára, közleményben ismertetve a Magyar Közlönyben a jövő évi munkanap-áthelyezésekről szóló rendelet tartalmát.

2021-ben így összesen öt háromnapos hosszú hétvégével számolhatnak a munkaadók és munkavállalók.Pünkösd, mindenszentek és karácsony második napja mellett március 15. is hétfőre, augusztus 20. pedig péntekre esik.

A következő esztendő egyetlen négynapos hosszú hétvégéje pedig húsvétkor lesz.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja, október 23-a, péntekre esik jövőre, a mindenszentek napja, november 1-je pedig hétfőre.