A Southwest tájékoztatása szerint májusban a foglalások pozitívan zártak, vagyis többen foglaltak, mint ahányan lemondták útjukat, ennek köszönhetően a légitársaságnak sikerült lassítania készpénztartalékának felélését. Ugyan a járvány komoly csapást mért a szektorra, a társaságok mégis bíznak abban, hogy rövid időn belül helyreáll a kereslet.

A Southwest becslései szerint naponta 30-35 millió dollár közötti összeget égetett el a második negyedévben, ez viszont hamarosan 20 millió környékére csökkenhet, mert májusban már több utas foglalt jegyet, mint ahányan visszamondták utazásukat.

IllusztrációForrás: AFP/Getty Images/David Mcnew

A vállalat ráadásul az elmúlt időszakban pozitív tapasztalatokat is szerzett, hiszen júniusra ugyan csak kicsivel, de javultak a foglalási arányok és úgy tűnik, hogy az embereknek van igénye az utazásra, bár sokan továbbra is tartanak a vírustól.

Az Egyesült Államok harmadik legnagyobb légitársasága, a Delta és az American után, azt is közölte, hogy júniusban 45-55 százalékos csökkenésre számítanak a foglalások terén az előző év azonos időszakához képest. Ez némi javulás, hiszen májusban még 60-70 százalékkal foglaltak kevesebben 2019 májusával összevetve.