Tizenhárom vállalkozást támogat az OTP Startup Partner Program

2020.05.20. 21:35

Tizenhárom startup került be a nemzetközi OTP Startup Partner Programba az idén – mondta Fisher András, a programot koordináló OTP LAB, az OTP Bank innovációs központjának főosztályvezetője a program online rendezvényén szerdán Budapesten.

Az elmúlt években több mint 860 startup pályázott a programba, tavaly és tavalyelőtt 17 céget hívtak meg a kiválasztási időszak után. Idén a 13 támogatott cég hét európai országból érkezett.

A 2019/2020-as programra 370 jelentkezés érkezett. Közülük 13 kezdett pilot projektet az OTP Bankkal, melyekből tíz projekt már lezárult. A cégekkel egyeztetnek egy hosszabb távú partnerség kialakításáról - tette hozzá.

IllusztrációFotó: Szabó Gábor - Origo

Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese hozzátette: a bank nyitott a startup világ irányába, időt, energiát és pénzt fektetnek abba, hogy együttműködjenek velük.

Ezt a célt szolgálja egyrészt az OTP digitális kockázati tőkealap - amely a fejlődőképes startup fintech vállalkozásokat kockázati tőkebefektetésekkel segíti –, másrészt az OTP 2017 őszén meghirdetett nemzetközi mentorprogramja. Az utóbbit koordinálja a bank innovációs központja, az OTP LAB, ami 2019 után 2020-ban is elnyerte a Global Finance magazin Best Financial Innovation Labs díját.

A kiadvány azokat a pénzügyi innovációs központokat ismerte el a díjjal, amelyek folyamatosan új megoldásokat alkalmaznak a pénzügyek világában – mondta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK