Még több járatot indít újra a Lufthansa

2020.05.25. 08:35

A Lufthansa bejelentette, hogy június közepén újabb 20 járatukat indítják újra. Korábban már az Origo is megírta, hogy a német légitársaság 10 milliárd dolláros mentőcsomagról tárgyal a kormánnyal és úgy tűnt, hogy hamarosan be is jelentik a megállapodást, erre viszont máig nem került sor.

A Lufthansa által bejelentett járatok javarészt Spanyolországot érintik majd és közéjük tartoznak olyan népszerű célpontok is, mint Ibiza vagy éppen Mallorca. Az újonnan induló járatok a légitársaság központi repteréről, Frankfurtból fognak repülni.

A bejelentés két hétre azután történt, hogy a Lufthansa felvázolta terveit bizonyos járatok újra indításához. Akkor Los Angles, Toronto és Mumbai voltak kitűzve, ezekhez jönnek hozzá az újabb húsz úti cél.

IllusztrációForrás: AFP/Soeren Stache

A 10 milliárdos hitellel kapcsolatban nem sok fejlemény volt annak ellenére sem, hogy a Lufthansa már előző héten várta a megállapodást. Sajtóhírek szerint a vita akörül foroghat, hogy a német kormány arra kéri a légitársaságot, hogy a hitelt azonnal fizessék vissza, amint ismét profitabilis lesz a cég.