Június végétől három ütemben igényelhető a mezőgazdasági többlettámogatás

Általános kulcsszó ÉVSZAK FOTÓ FOTÓTÉMA haszonnövény kukorica kukoricatábla NÖVÉNY szántóföld TÁJ tavasz természetfotó zöldség magyar mezőgazdaság Magyarország
Debrecen, 2020. május 10. Friss kelésű kukorica. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Június végétől három ütemben lehet igényelni a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak kezelésére biztosított, összesen 25 milliárd forintos mezőgazdasági többlettámogatást - közölte az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!

Feldman Zsolt azt mondta, hogy az igénylést elektronikusan kell benyújtani, a forrásokat pedig augusztus végétől kapják meg az érintettek.

A támogatást a vállalkozók arra a területre fordíthatják, ahol a legnagyobb szükség van rá - tette hozzá.

Illusztráció Forrás: MTI/Oláh Tibor

Hangsúlyozta, hogy a támogatás célja a magyar munkahelyek védelme, az élelmiszerellátási biztonság megőrzése, és ezáltal az import kiszorítása, Magyarország külkereskedelmi eredményeinek javítása. A támogatás 35 ezer vállalkozásnak segít, és 140 ezer munkahely megtartásához járul hozzá - emelte ki.

Az államtitkár kitért arra is: a magyar export értéke tavaly meghaladta a 9 milliárd eurót,

a járvány miatt március végén hozott nemzetközi korlátozó intézkedések egy időre megakasztották a külkereskedelmet, de a kormányzati és a nemzetközi erőfeszítések együttes hatására sikerült stabilizálni az exportot.