A veszélyhelyzet alatt is sok volt a bliccelő az utakon

koronavírus illusztráció autópálya üres autópálya forgalom maradj otthon koronavírus,  illusztráció, autópálya, üres autópálya, forgalom néptelen Maradj
koronavírus, illusztráció, autópálya, üres autópálya, forgalom
Vágólapra másolva!
Autókra márciusban mintegy 80 ezer, áprilisban csaknem 50 ezer esetben szabott ki pótdíjat díjfizetés nélküli úthasználat miatt a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt., amely jogosulatlan úthasználat miatt márciusban 18 ezer, áprilisban pedig több mint 10 ezer esetet adott át a bírságot kiszabó rendőrségnek - közölte a társaság az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Márciusban az e-matrica rendszerben közel 20 millió, áprilisban 13 millió áthaladásnál ellenőrizte a kocsik úthasználati jogosultságát a NÚSZ. A 3,5 tonna feletti járművekre vonatkozó e-útdíj rendszerben az év harmadik hónapjában 6,5 millió, a negyedik hónapban több mint 5 millió teherautó-áthaladásnál ellenőrizte a díjfizetést a kamerarendszer.

Előbbinél megállapították, hogy az e-matrica nélkül közlekedők 45 százaléka külföldi volt a vizsgált két hónap átlagában. Utóbbinál pedig kiderült, hogy a jogosulatlan úthasználatok 82 százalékát külföldi tehergépjármű-vezetők követték el a vizsgált időszakban.

Illusztráció Fotó: Hirling Balint - Origo

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató arra hívja fel a több hétig tartó kijárási korlátozás után most útnak induló autósok figyelmét, hogy az érvényes úthasználati jogosultság megvásárlásáról ne feledkezzenek el - olvasható a társaság közleményében.