Több mint 120 milliárd dollár állami támogatást kaptak a légitársaságok

Delta, Delta Airlines, repülőgép
MARANA, ARIZONA - MAY 16: Decommissioned and suspended Delta and jetBlue commercial aircrafts are seen stored in Pinal Airpark on May 16, 2020 in Marana, Arizona. Pinal Airpark is the largest commercial aircraft storage facility in the world, currently holding increased numbers of aircraft in response to the coronavirus COVID-19 pandemic. Christian Petersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Eddig több mint 120 milliárd dollár értékű állami támogatást kaptak a légitársaságok világszerte a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) becslései szerint.
Vágólapra másolva!

Brian Pierce, a montreali székhelyű, háromszáz légitársaságot tömörítő kereskedelmi szervezet vezető közgazdásza kedden egy videokonferencián azt mondta, becsléseik szerint eddig 123 milliárd dollár értékű segítséget kaptak a légitársaságok az államoktól.

Ennek legnagyobb része, 50 milliárd dollár hitel formájában érkezett, 34 milliárd dollárt tett ki a bértámogatás, a maradék a hitelgarancia összege. Mivel negyedévente 61 milliárd dollárral csökken a társaságok készpénzállománya, igénybe kell venniük az utóbbi támogatási formát is. A garancia mértéke azonban országonként eltérő: az Egyesült

Államok a 2019-es árbevétel 32, Franciaország a 36 százalékát biztosította a légiközlekedésnek, míg Kínában ez az arány alig 2 százalék volt.

Illusztráció Forrás: AFP/Getty Images/Christian Petersen

Brian Pierce figyelmeztetett, hogy a jelentős mértékűre, 530 milliárd dollárra emelkedhet a társaságok hitelállománya, az adósságszolgálat növekvő terhe pedig több légitársaságot is csődhelyzetbe sodorhat.

Az elemző szerint ezt csak úgy tudják elkerülni, ha a tőkepiacokról szereznek friss forrást, vagy akkora mértékben növelik árbevételüket az újraindulás után, amely kompenzálni tudja a növekvő adósságszolgálatot. Alexandre de Juniac, az IATA elnök-vezérigazgatója ettől függetlenül továbbra is arra kérte a kormányokat, hogy támogassák a légitársaságokat, mert e nélkül csődhullám lehet az iparágban.