Jelentős megújulást hoz a hazai szálláshelyeken a Kisfaludy-program

hotelszoba nyitva szállodavendég ágy
A hotelszobák nyitva állnak a vendégek előtt - illusztráció
Vágólapra másolva!
Kezdődhet a száznál több szobával rendelkező szállodák építése, és országszerte olyan, felújításra szoruló hotelek korszerűsítése, bővítése, amelyek fejlesztésével jelentősen javul az ingatlanoknak otthont adó városok arculata - írja a Magyar Nemzet keddi lapszáma. Emellett a kisebb szállások is modernizálhatnak.
Vágólapra másolva!

Az újabb beruházásokkal az ország közelít ahhoz, hogy

közép-európai régiós turisztikai központtá váljon.

Azt, hogy ez 2030-ig megvalósuljon, a 2017-ben indult Kisfaludy-program biztosítja, 300 milliárd forintos keretből, amely

minden idők legnagyobb kormányzati ernyőprogramja az ágazatban.

A soron következő, 60 milliárdos keretösszegű szakaszban minden olyan vidéki szereplő részt vehet, aki legfeljebb nyolcszobás szállást működtet.

Az 55 ezer szoba mindegyike 1 millió forint támogatást kaphat idén.

Jelentős modernizáció vár a belföldi turisztikai szállásokra a Kisfaludy-program keretében Forrás: Shutterstock / Készítette: Dragon Images

Száz szoba feletti vidéki szállodák építésére és felújítására 85 milliárdot ad a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). Ennek eredményeként 1500 szobával bővül a kínálat. Több négycsillagos és négy ötcsillagos szálloda megújítását is támogatják.

Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója úgy összegzett a lapnak, hogy a 85 milliárd forint pályázati forrás mellé a vállalkozók további 85 milliárdot biztosítanak, így 170 milliárd érkezik a magyarországi turizmus további fejlődésére. A soron következő beruházások célja, hogy minél többen tudják színvonalas programokkal, minőségi környezetben eltölteni a szabadságukat Magyarországon.