Jövő keddig adhatók be az idei felügyeleti díjbevallások

2020.05.26. 12:25

Az élelmiszerlánc-szereplők többségének május 31-ig kell benyújtania a 2020-as felügyeleti díjbevallását, mivel az idén ez munkaszüneti napra esik, ezért az érintettek a bevallásaikat a következő munkanapon, június 2-án még beadhatják a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapjának Ügyfélprofil menüpontjában - közölte a hivatal.

Kiemelték, hogy a gazdaságvédelmi akciótervben bevezetett adózási határidők módosítása az élelmiszerlánc-felügyeleti díjra csak részben vonatkozik, ugyanis kizárólag a vendéglátás, a közétkeztetés és a turisztika ágazatokban dolgozó cégeknél módosul szeptember 30-ra a bevallási és díjfizetési határidő.

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallásának és megfizetésének határideje a vendéglátás, a közétkeztetés és a turisztika ágazatokban 2020. szeptember 30, a többi ágazatban 2020. június 2.Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kérdés esetén a hatóság ügyfélszolgálata a 06-1/336-9024-es telefonszámon, valamint a felugyeletidij@nebih.gov.hu e-mail címen áll az érdeklődők rendelkezésére - olvasható a Nébih közleményében.